Неділя, 19.05.2024, 01:59
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

ОККД м.Чернівці


09:14
Що таке штучний водій ритму серця?

Серце може скорочуватись завдяки спеціальному мотору, коли резерви організму вичерпались!!!

    З 2014 року в Чернівецькому Кардіоцентрі налагоджена служба постановки штучних водіїв ритму (ШВР).

    Якщо ваш знайомий, родич, близький безпричинно втрачає свідомість, відчуває раптове головокружіння чи затьмарення  свідомості зверніть його увагу на ці стани і направте на консультацію до кардіолога, щоб виключити небезпечне для життя порушення провідності в серці. При таких станах ймовірно у пацієнта виникає набезпечна для життя аритмія чи короткочасна зупинка серця на фоні низької частоти серцевих скорочень. При такому стані хворому  показано постановка ШВР. Це невеличкий пристрій, що нагадує малий комп’ютер, який керує шляхом проведення імпульсу в серці. Тоді воно може скорочуватись в нормальною частотою, що задає ШВР.

    Операція проводиться під місцевим знеболенням без розтину грудної клітини. Це складні операції, які колись виконувались тільки в Києві, проте, завдяки появі ангіографа, ми впровадили в практику постановку ШВР В Чернівцях. На чолі із зав.відділенням інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Лісовенко А.А, ми володіємо методикою постановки, перевірки та налаштування всіх видів стимуляторів, які імплантуються у світі.

Розглянемо види стимуляторів:

      Однокамерні. Це ті, які можуть стимулювати або шлуночки або передсердя. Показані вони пацієнтам із синусовою брадикардією або синдромом слабкості синусового вузла  зі збереженою провідністю (електрод імплантується в передсердя) або брадисистолічною формою фібриляції передсердь чи тріпотінні передсердь (електрод імплантується в шлуночки)

      Двухкамерні. Це стимулятори з двома електродами, один з яких імплантується в передсердя, інший – в правий шлуночок. Показаний пацієнтам з АВ блокадою ІІ- ІІІ ст, де ЧСС ризикована для життя –меньше 40 за 1 хв.

       Трьохкамерні і дефібрилятори  показані хворим, у яких є високий ризик виникнення життєво-небезпечної аритмії  (Фібриляція шлуночків та шлуночкова тахікардія), часто пацієнтам з делятаційною кардіоміопатією (ДКМП). Це прилади, які наносять розряд та знімають напад небезпечної аритмії і тим самим рятують життя пацієнта. (два електороди імплантуються як у двохкаметрого, а третій в проекцію верхівки ЛШ)

Переглядів: 424 | Додав: okkd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
RSS

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Наше опитування

Оцініть роботу кардіологічного центру
Всего ответов: 61

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0