П`ятниця, 03.05.2024, 19:10
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

ОККД м.Чернівці


12:52
Тиждень боротьби з артеріальною гіпертензією

      В Україні з 12.05.14 р. проходить тиждень боротьби з артеріальною гіпертензією, в рамках заходів медично-профілактично-просвітницького проекту «Майстерня здоров'я».

    Так з 12.05.14 по 18.05.14 в ОККД проходить інформаційно-оздоровча акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з артеріальною гіпертонією. Під час заходу всі бажаючі можуть отримати консультації лікарів ОККД та співробітників професорсько-викладацького складу кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини на чолі проф. Тащука В.К., виміряти артеріальний тиск. Крім того учасники акції визначали рівень фізичного здоров»я, біологічний вік та мали змогу зробити ЕКГ, виявити відсоток надлишкової маси тіла.

      Причиною інфарктів, інсультів, головним чином, є закупорка артерій, яка заважає кровопостачанню життєво важливих органів – серця та головного мозку. Жирові відкладання на внутрішніх стінках судин звужують їх отвори та роблять менш гнучкими. Це явище, яке називають атеросклерозом, підвищує ймовірність закупорки судин згустками крові. Жирові відкладання з»являються в результаті куріння, зловживання алкоголем, недостатньої фізичної активності, хронічних стресів, неправильного харчування, ожиріння. Рання стадія процесу зафіксована вже в 10-ти річних дітей. Значна частина серцево-судинних захворювань виникає в ранньому віці. Діти потребують допомоги дорослих у формуванні здорових звичок, безпечної для здоров»я поведінки, в тому числі, збалансованого харчування, навичок фізичної активності. Своєчасне звернення до лікаря при ранніх проявах захворювань може попередити багато судинних катастроф. За даними статистики близько 45% людей, хворих гіпертонією не знають, що мають підвищений тиск. Тільки половина хворих приймають антигіпертензивні препарати.

  

    Мета проведення заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби з артеріальною гіпертонією – підвищення інформованості населення про серйозні ускладнення артеріальної гіпертонії, поширення інформації про те, як можна запобігти розвитку цього захворювання.

     Зараз, в даний час, методи виявлення і способи лікування гіпертонії існують і успішно застосовуються на практиці багатьох медичних установ більшості країн світу.

 Лікар ОККД Соколюк В. Б.

 

Переглядів: 547 | Додав: okkd | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
RSS

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування

Оцініть роботу кардіологічного центру
Всего ответов: 61

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0