Дякуємо, все по-домашньому смачно!", "Дякуємо, видно, що готували з любов’ю і турботою!". Ці та інші слова вдячності щодня висловлюють пацієнти на адресу кухарів обласного кардіологічного центру. "Правильно організоване харчування є складовою комплексної терапії хворих на серцево-судинні захворювання, тому ми стараємося сумлінно виконувати свою роботу", - каже сестра медична з дієтичного харчування ОКНП "Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр" Тетяна Гандрабура.
З її слів, згідно з чинними нормативами, харчування пацієнтів кардіоцентру є тепер чотириразовим (сніданок, обід, підвечірок і вечеря). Для них було розроблено і впроваджено нове меню з диференціацією, відповідно до статусу хворих, залежно від їх захворювань. Водночас воно є повноцінним, різноманітним і збалансованим із урахуванням середньодобових норм продуктів.
Щоденно у меню пацієнтів кардіоцентру м’ясо, курятина, риба, яйця, а, відповідно до вимог дієти для хворих кардіологічного профілю – молоко, кисломолочні продукти та страви з сиркової маси. Тричі на тиждень для них готують свіжу випічку: запіканки, ватрушки, пиріжки з картоплею. Також пацієнти отримують корисні для "сердечників" печені яблука, компоти зі свіжих і сушених фруктів, консервований сік. Для них готують страви з овочів, круп і бобових.
Невеликий колектив харчоблоку закладу (у складі якого 6 працівників ) працює на совість і готує для пацієнтів так, як для своїх рідних. Через це всі страви смачні й апетитні. Для покращення процесу приготування їжі адміністрацією закладу було закуплено спеціальне кухонне обладнання на суму понад 126 тисяч гривень, що дало змогу пришвидшити і частково автоматизувати роботу.


 |